getekend - Ann

IMG_0970-2.jpg

Vanmiddag maakte ik deze foto van mijn 87 jarige buurvrouw Ann. Wat bijzonder om een portret te maken van een vrouw die al heel wat meer decennia heeft doorstaan dan ik. Ik voelde me een stuk dichterbij staan dan tijdens mijn gebruikelijke photoshoots. Ik kan de vastberadenheid van haar aflezen. Wat ik ook bijzonder vond is dat ik maar 8 foto’s hoefde te maken. Ik vond het heel fijn om op zo’n spontane manier te werken. Ik wilde haar vastleggen zoals ze is. Niet geblokkeerd of vastgebeten in een visie die ik van te voren had bedacht. Dit is het eerste portret wat ik van haar schoot en ik voel me er echt mee verbonden. Ik ben bezig met het fotograferen van mensen zoals ze zijn, niet ze zo neerzetten, opmaken en aankleden zoals ik wil hebben. Vreemde gewaarwording…

IMG_0971.jpg