Canon Experience Days 2017

SmallIMG_5239.jpg

Zaterdag 7 Oktober

Vandaag reisde ik samen met mijn vader af naar Zaandam voor de Canon Experience Days 2017. Tijdens deze dag hadden wij 2 workshops en 1 lezing.

Frans Hodzelmans - Macro fotografie | Workshop
http://www.natuurfoto.nl/biografie/
Frans Hodzelmans is gespecialiseerd in Macro fotografie en dan vooral van insecten met als voorkeur vlinders. Hij gaf ons vooral een kijkje in het technisch inzicht wat je nodig hebt bij Macro fotografie.

Frits van Eldik - AI Servo | Lezing
https://www.canon.nl/pro/frits-van-eldik/
Frits van Eldik is vooral bekend door zijn iconische foto's op het racecircuit, je hebt zijn foto's van Max Verstappen vast wel voorbij zien komen in de kranten en online. Zijn lezing ging over AI Servo, een scherpstel methode waar hij vooral gebruik van maakt. AI Servo houdt in dat je in het begin van het maken van een foto op een bepaald punt scherp stelt en hierna iedere foto die erna komt op hetzelfde punt scherp staat. Iets wat we gelijk konden toepassen bij de workshop s'middags. Hierna vertelde hij vooral over zijn werk inclusief de nodige anekdotes.

Steven Ruiter - Roofvogel workshop | Workshop
http://www.stevenruiter-photography.nl/
Bij Steven Ruiter merkte ik dat hij vooral ons ons gang liet gaan en zelf ook volledig gebruik maakte van de gelegenheid om foto's van deze mooie beesten te maken. Tijdens deze workshop viel ik een beetje uit de toon met mijn kleine 18-55 mm lens. Mijn vaders body kon alleen de snelheid waarmee de foto's gemaakt diende te worden niet bijhouden. Gelukkig bedachten mijn vader en ik het plan om zijn lens op mijn camera te zetten. Vanaf toen hadden we de Canon 750D met een 70-300 mm lens te pakken. Hieronder een aantal van mijn favorieten: