Deep Art | Project

1. New York Boek.png

De afgelopen maanden ben ik ter voorbereiding op mijn afstudeerfase bezig geweest met een onderzoek naar Deep Art.

Deep Art is een nieuwe kunstvorm waarbij er, door gebruik van een algoritme, een stijl van een bestaande afbeelding kan worden toegepast op een van jouw eigen werken. Hoewel er een aantal verschillende tools zijn om dit effect na te bootsen leverde dat voor mij niet het gewenste resultaat voor dit project. Het effect wat je met deze bestaande tools krijgt is echter wel erg gaaf alleen je krijgt te maken met een klein formaat afbeelding en een logo van de tool die je gebruikt die eroverheen wordt gezet. Ik wilde graag de afbeeldingen op 1920x1080 formaat en zonder logo. Begrijp me niet verkeerd, de bestaande tools zijn erg laagdrempelig in gebruik en leveren ook echt mooie resultaten. Alleen dan zou het werk voor mij grotendeels gedaan worden zonder dat ik er veel controle over had. Daarom heb ik mijn werk doormiddel van wat ingewikkelde codes laten renderen op een server. Het is dus iets ingewikkelder dan twee afbeeldingen kiezen, op de knop klikken, even wachten en klaar. Dat maakte het onderzoek ook heel interessant.

2. Red Star Over Russia.png
3. Oorsprong.png

Alle foto’s die je hier ziet afgebeeld zijn door mij gemaakt op één na, namelijk de schoolfoto. Deze is gemaakt in mijn opa’s klas in ongeveer 1950. Elke foto heeft zijn eigen research en verhaal erachter.

5. De Lagere School.png

Voor dit project werkte ik samen met Boekhandel Broekhuis in Enschede. Ik heb van hun 10 boektitels gekregen waarvoor ik een alternatieve boekcover ging maken met het gebruik van Deep Art.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het verhaal achter iedere foto of heb je verder nog vragen over dit project stuur dan even een berichtje dan zal ik je er meer over vertellen!