Wat zijn mijn passies?

Zoals je misschien weet ben ik afgelopen zomer afgestudeerd. In die vier jaar heb ik ontzettend veel over mijzelf geleerd en zo ook over mijn passies. Deze passies zitten zo in mijn leven verweeft dat ik me niet kan voorstellen dat ik er niet mee bezig ben. In deze blog vertel ik je wat deze passies zijn en hoe ze zijn ontstaan.

Fotografie

Mijn passie voor fotografie ontstond al vrij vroeg in mijn leven. Mijn opa gaf me op mijn 7e mijn eerste camera. Daarmee begon ik volop plaatjes te schieten, altijd op zoek naar een aparte hoek of een oprecht moment. En daar genoot ik van. Tijdens mijn middelbare schooltijd begon ik steeds vaker vriendinnen te fotograferen. Ik probeerde ze van hun mooiste kant te fotograferen. Ik deed toen nog niets met beeldbewerking, dus de foto op zich moest er mooi uitzien. Hierdoor leerde ik ook spelen met de instellingen van de camera, ik leerde mezelf over ISO, diafragma en sluitertijd. Nu komen we aan bij het tijdperk studie, hier kwam ik in aanraking met Photoshop en Lightroom. Er ging een wereld voor me open. Ook begon ik me te verdiepen in studio sessies, lichtopstellingen en conceptuele fotografie. Fotografie is mijn manier om verhalen van mijzelf, anderen of fictieve verhalen te vertellen.

Passie - Photography.jpg

Voeding

Mijn liefde voor eten kwam zelfs nog eerder dan mijn passie voor fotografie. Mijn vader was vroeger chef. Toen ik bij het aanrecht kon leerde hij met broodjes en koekjes bakken. Dat werden later eitjes, pannenkoeken en pizza's. Als ik nu terugkijk kan ik me niet voorstellen dat ik vroeger een moeilijke eter was. Hoe ik dat heb aangepakt is zelf te gaan koken. Ik gebruikte een ingrediënt wat ik niet zo lekker vond, bijvoorbeeld paprika of courgette, en ik probeerde er iets mee te maken wat ik wel lekker vond. Zo verbreedde ik mijn smaak.

Passie - Food.jpg

Reizen

Ik heb altijd al genoten van vakanties maar mijn passie voor reizen is pas in 2014 ontstaan. Tijdens de vakanties met mijn ouders merkte ik al dat ik graag iedere dag iets wilde doen, iets nieuws wilde zien, ontdekken. In 2014 ging ik voor het eerst met vrienden op vakantie en dat is me super goed bevallen. Sindsdien ga ik minstens 2x per jaar op vakantie. Ik hou ervan om nieuwe plekjes op te zoeken, te ontdekken, door de stad te struinen, zwemmen, wandelen, nieuwe dingen proeven. Dat vind ik echt genieten.

Passie - TRAVEL.jpg

Ik hoop dat ik je een kijkje in mijn passies heb kunnen geven. Nu ben ik benieuwd, wat is jouw drijfveer? Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit?